ارتباطات رادیویی

ارتباطات رادیویی

سیستم‌هاى Wireless مى‌توانند به سه دسته اصلى تقسیم شوند:

سیستم Wireless ثابت

از امواج رادیویى استفاده مى‌کند و خط دید مستقیم براى برقرارى ارتباط لازم دارد. بر خلاف تلفن‌هاى همراه و یا دیگر دستگاه‌ها Wireless، این سیستم‌ها از آنتن‌هاى ثابت استفاده مى‌کنند و به طور کلى مى‌توانند جانشین مناسبى براى شبکه‌هاى کابلى باشند و مى‌توانند براى ارتباطات پرسرعت اینترنت و یا تلویزیون مورد استفاده قرار گیرند. امواج رادیویى وجود دارند که مى‌توانند اطلاعات بیشترى را انتقال دهند و در نتیجه از هزینه ها مى‌کاهند.


سیستم Wireless قابل حمل

دستگاهى است که معمولا خارج از خانه، دفتر کار و یا در وسایل نقلیه مورد استفاده قرار مى‌گیرند. نمونه‌هاى این سیستم عبارتند از: تلفن‌هاى همراه، نوت بوک‌ها، دستگاه‌هاى پیغام‌گیر و PDA ها.این سیستم از ماکروویو و امواج رادیویى جهت انتقال اطلاعات استفاده مى‌کند.


سیستم Wireless مادون قرمز

این سیستم از امواج مادون قرمز جهت انتقال سیگنال‌هایى محدود بهره مى‌برد.این سیستم معمولا در دستگاه‌هاى کنترل از راه دور، تشخیص دهنده‌هاى حرکت، و دستگاه‌هاى بى‌سیم کامپیوترهاى شخصى استفاده مى‌شود. با پیشرفت حاصل در سال‌هاى اخیر، این سیستم‌ها امکان اتصال کامپیوتر‌هاى نوت بوک و کامپیوتر‌هاى معمول به هم را نیز مى‌دهند و شما به راحتى مى‌توانید توسط این نوع از سیستم‌هاى Wireless ،شبکه‌هاى داخلى راه‌اندازى کنید.


مخابره بی سيم

یکی از انواع راه های ارسال اطلاعات، ارسال به وسیله امواج مایکروویو و بدون سیم است .


انواع مخابره بدون سيم
در این روش انتقال اطلاعات بین ایستگاه ها از طریق امواج مایکرویو صورت می گیرد که انواع آن به شکل زیر است:


مخابره زمینی: برای این منظور از آنتن های بشقابی شده و در جاهایی که امکان کابل کشی وجود ندارد مورد بهره برداری قرار می گیرد.


مخابره ماهواره ای: در این روش انتقال اطلاعات توسط ماهواره هایی که حول زمین هستند بین دو ایستگاه زمینی صورت می گیرد و در مواقعی که مخابره زمینی امکان پذیر نباشد مورد استفاده قرار می گیرد
روش های دیگر مخابره بی سيم
WiFi Wimax Bluetooth در شبکه های بی سیم دو ساختار برای نحوه اتصال کلاینت ها در نظر گرفته می شود که شامل Ad-hoc وInfrastructure می باشد . Ad-hoc : شبکه هایی که در ساختار آن از Access Point استفاده نشده و سیستم ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. ازاین نوع شبکه زمانیکه فاصله کمی بین کامپیوترها وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرد. Infrastructure : در این ساختار از یک Access Point استفاده می شود. سیستم ها ابتدا باید به AP متصل شده وسپس با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. منطقه تحت پوشش در این ساختار بیشتر از شبکه های Ad-hoc می باشد.
اصطلاحات رایج در شبکه های وایرلس
SSID)Service Set Identifier) : در واقع شناسه و نام Access Point است که وجه اشتراک بین AP و تمام کلاینتهایی است که قصد اتصال به آن را دارند. این نام به صورت پیش فرض اسم شرکت سازنده می باشد که باید آن را تعویض نمود.


Channel: معمولا بین یک تا چهارده کانال در هر AP وجود دارد. این چهارده کانال حدفاصل بین بیشتر فرکانس تا کمترینفرکانس است. اگر دو AP در یک کانال فعالیت کنند، افت سرعت در آنها بوجود خواهد آمد. معمولا پیشنهاد می شود برای کارایی بهتر AP خود در کانالی قرار دهید که AP دیگری وجود نداشته باشد. از نرم افزار WiFi Analyzer برای این منظوراستفاده می گردد که در تصویر زی نمایی از این نرم افزار که در سیستم عامل اندروید استفاده شده است را مشاهده می نمایید.


بازه فرکانسی کانال ها در شبکه های وایرلس
USA : use channels 1 to 11
Europe : use channels 1 to 11
Japan : use channels 1 to 11
BSSID: آدرس فیزیکی Access Point می باشد. Association: فرآیند اتصال یک دستگاه وایرلس به Access Point را گویند.
HotSpot: محل هایی که شبکه های وایرلس در دسترسی عموم قرار دارند.
مدولاسيون: جهت انتقال دیتا به صورت بی سیم، نیاز به تولید یک موج سینوسی می باشد که بیت های دیتا را روی اینموج های سینوسی سوار شده و ارسال می گردند. در طرف دیگر این بیت ها از روی موج سینوسی برداشته شده و دوباره سرهم می شوند. به موج سینوسی ، حامل (Carrier ) و به سوار کردن بیت های دیتا بر روی این موج مدولاسیون(Modulation) می گوییم . انواع مدولاسیون ها شامل BPSK ، QPSK ، CCK ، OFDM ، DSSS و FHSS می باشد .
نکته : اطلاعات واقعی در یک سیگنال مدوله شده را sidebands می نامند.
انواع آنتن در شبکه های وایرلس
آنتن ها را می توان به دو رده کلی درون ساختمان Indoor و بیرون ساختمان Outdoor تقسیم بندی کرد .
آنتن های بیرونی عموماً دارای جنس, پوشش و اتصالاتی هستند که بتوانند در شرایط دشوار فضای آزاد مثل باد, طوفان, برف,باران و سرما و گرمای شدید دوام بیاورند. در حالی که آنتن های درون ساختمان با ظاهر و پوشش ظریف و حتی الامکان زیباساخته می شوند تا باعث زشت شدن محیط داخلی ساختمان و دکوراسیون آن نشوند .
آنتن های درونی را نمی توان در بیرون ساختمان نصب کرد مگر آنکه در مشخصات آن به صراحت به ویژگی )درونی/بیرونی( اشاره شده باشد . به طور کلی در شبکه های وایرلس سه نوع آنتن وجود دارد که البته هر کدام دارای زیر مجموعه هایی می باشند .
آنتن همه طرفه Omni Directional
آنتن نيمه جهت دار Semi Directional
کاملا جهت دار Highly Directional
استاندارد های شبکه های وایرلس

11.211 a : سرعت در این نوع 32 مگابیت بر ثانیه ودر بازه فرکانسی 3 گیگا هرتز و با مدولاسیون OFDM کار می کند .
11.211 b : سرعت در این نوع 00 مگابیت بر ثانیه و در بازه فرکانسی 3,2 گیگا هرتز و با مدولاسیون DSSS کار می کند .
11.211 g : سرعت آن هم می تواند 00 و یا 32 مگابیت بر ثانیه بوده و در بازه فرکانس 3,2 گیگا هرتز و با مدولاسیون OFDM و DSSS کار می کند .
11.211 n : سرعت آن 611 مگابیت برثانیه بوده ودر بازه فرکانسی 3,2 و 3 گیگا هرتز و با مدولاسیون OFDM کار می کند .
11.218 : در واقع همان وایمکس می باشد.
افزودن ماژول جدید
0%